Bursa jedva pobijedila fenjeraša

Turska Superliga, 16. kolo

Bursa jedva pobijedila fenjeraša

Edmir Škorić

Bursaspor je preokretom došao do pobjede nad Kasimpašom u posljednjoj utakmici 16. kola turske Superlige.

Drugoplasirana Bursa ugostila je posljednjeplasiranu Kasimpašu i teže nego se to očelivalo ostvarila pobjedu. Poveli su gosti preko Kurtulusa u 14. minuti, da bi Bahadir, osam minuta kasnije, poravnao na 1:1.

U nastavku domaći prave opsadu gostujućeg golmana Ozgena koji, dva minuta prije kraja, postiže autogol.  Naime, jedan domaći igrač glavom je pucao, lopta pogodila stativu, a onda se od nes(p)retnog Ozgena vratila u mrežu.

Dodajmo još kako se utakmica na Ataturk stadionu igrala po snijegu, što je dosta otežavalo i jednima i drugima.

Bursa sada ima 34 boda, pet manje od vodećeg Trabzona, dok Kasimpaša ostaje zakovana za dno tabele sa osam bodova iz 16 odigranih utakmica.

Turska Superliga, 16. kolo:
Bursaspor - Kasimapaša 2:1 (Bahadir 22, Ozgen 88 - ag/ Kurtulus 14)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.