Bursa nezaustavljiva

Fudbalsko prvenstvo Turske

Bursa nezaustavljiva

Adnan Beganović

U danas dva odigrana susreta 9. kola turske Super lige postignuto je devet golova.

Aktuelni šampion i trenutno vodeća momčad turskog prvenstva Bursaspor svladao je na gostovanju Ankaragucu s visokih 5:1, dok je Manisaspor bila bolja od Kasimpase (2:1).

Vodeća momčad turskog prvenstva nastavila je sa sjajnim igrama. Ovaj put Bursaspor je na gostovanju rezultatom 5:1 svladao Ankaragucu. Domaći su poveli u 7. minuti preko Šestaka, a onda su Ozturk, Bahadir, Erdogan, Ergić i Yildrim do odmora riješili pitanje pobjednika.

Manisaspor je pred svojim navijačima pobijedio Kasimpasu (2:1), a sve tri gola postignuta su u prvom poluvremenu. EDomaći su preko Makukula poveli u 14. minuti, da bi gosti golom Varele došli do izjednačenja deset minuta kasnije, a u 30. minuti Simpson je pogodio za kasnije će se ispostaviti konačnih 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.