Bursa okrenula protiv Twentea, pobjede Metalista i Luzerna

Evropska liga

Bursa okrenula protiv Twentea, pobjede Metalista i Luzerna

Midhat Šljivak

Završena su još tri susreta Evropske lige u kojima su pobjede zabilježili Bursaspor, Metalist i Luzern.


Twente je protiv Burse na gostovanju vodio golom Chadlija od 31. minute igre, no to je sve što su uradili u ovom susretu. Osam minuta kasnije Batalla je pogodio za izjednačenje rezultata, da bi u drugom poluvremenu sa još dva gola Bursa stigla do pobjede.

Vodstvo domaćem timu donio je Šestak u 69. minuti, a Batalla svojim drugim golom u 82. minuti postavlja konačnih 3:1.

Ukrajinski Metalist je sa 2:0 savladao na gostovanju Dinamo iz Bukurešta. Xavier je u devetoj minuti donio prednost gostima, a konalnih 2:0 postavio je Cristaldo u 57. minuti postavio konačnih 2:0.

Švicerski Luzern je sa 2:1 savladao belgijski Genk. Rangelov je u sedmoj minuti pogodio za vodstvo domaćih od 1:0, ali samo pet minuta kasnije Vossen je izjednačio na 1:1.  Pobjedu je Luzernu donio Winter u 71. minuti utakmice.

Play-off:

Bursaspor - Twente 3:1
Dinamo Bukurešt - Metalist 0:2
Luzern - Genk 2:1

 


Bursaspor 0-1 FC Twente by fasthighlights-2012
Bursaspor 1-1 FC Twente by fasthighlights-2012
Bursaspor 2-1 FC Twente by fasthighlights-2012
Bursaspor 3-1 FC Twente by fasthighlights-2012

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.