Bursaspor slavi prvi naslov u historiji

Senzacionalna završnica prvenstva u Turskoj

Bursaspor slavi prvi naslov u historiji

Bursaspor je novi prvak Turske u fudbalu. Fudbaleri Bursaspora su u posljednjem kolu slavili pobjedu protiv Bešiktaša rezultatom 2:1 i iskoristili domaći kiks Fenerbahcea protiv Trabzonspora (1:1).

Fenerbahce je na svom terenu protiv Trabzonspora odigrao samo 1:1, a Bursaspor je slavio protiv Bešiktaša sa 2:1 i naslov prvaka je nakon dugo vremena otiša u jedan klub van Istanbula. Ovo je prva titula za momčad iz Burse.

U Evropsku ligu idu Galatasaray i Bešiktaš, dok ligu napuštaju Diyarbakirspor, Denizlispor i Ankaraspor. Buyukshehir, našeg Kenana Hasagića, prvenstvo je završio na šestoj poziciji, dok je Eskishehirspor Safeta Nadarevića završio jednu poziciju niže.







NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.