Busquets: Gledao sam United u finalu 1999.

Busquets: Gledao sam United u finalu 1999.

Edmir Škorić

Sergio Busquets, veznjak Barceone, ističe kako je na Nou Campu, tada kao desetogodišnjak, gledao kako Manchester United osvaja Ligu prvaka.

Tada je Fergusonov tim velikim preokretom u sudačkoj nadoknadi stigao do pobjede. Basler je doveo Bayern u vodstvo, ali su Sheringhem i Solskjaer u posljednjim minutama zabili za jedan od najvećih preokrekta u povijesti Lige prvaka.

"Sjećam se dobro te utakmice. Bio sam na stadionu i izgledalo je kao da će Bayern da pobijedi, ali na kraju je Manchester okrenuo sa dva gola u sudačkom vremenu. Bio je to nevjerovatan preokret", kazao je Busquets, dodavši:

"Divio sam im se tada. Oni su jedna od najvećih momčadi u Evropi i imaju velike igrače. Mislim da je veliku ulogu tada odigrao Ferguson, njihov stil odlikuje njihovog trenera. Tu je mnogo godina i osvojio je mnogo trofeja, to je doista zadivljujuće".

Busquets, čiji je otac branio za Barcelonu 1992. godine na Wembleyu kada su Katalonci osvojili prvi put Ligu prvaka, imao je tada deset godina. Deset godina kasnije i sam je osjetio kako je biti prvak Evrope. Učinio je to 2009. s Barcom u finalu na Olimpicu u Rimu i to, zanimljivo, upravo protiv Manchestera.

"To je bila moja prva godina u prvom timu i bio sam dovoljno sretan da igram u finalu".

Veznjak Barcelone zna odatkle prijeti najveća opasnost kada je u pitanju engleski klub.

"Rooney i Hernadez sjajno kombiniraju, brzi su i postižu mnogo golova. Morat ćemo biti oprezni kod njihovih kontranapada po stranama, jer imaju brze i prodorne krilne igrače".

U polufinalu Lige prvaka protiv madridskog Reala Busquetsa su optužili za rasizam nad Realovim igračem Marcelom.

"Sretan sam da je to riješeno, no sada nije vrijeme za razgovor o toj temi. Doći će vrijeme za to, ali u ovom trenutku moj jedini fokus je finale i Manchester United", dodao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti