Busquets ipak igra u finalu Lige prvaka

Busquets ipak igra u finalu Lige prvaka

Vezni igrač Barcelone Sergio Busquets dobio je dozvolu za nastup u finalu Lige prvaka protiv Manchester Uniteda.

Busquets je oslobođen optužbi za rasistički napad na igrača Reala Marcela tokom prošlomjesečne utakmice u okviru Lige prvaka.

Marcelo je, naime, optužio nogometaša Barcelone da ga je tokom meča nazvao "majmunom", a u saopćenju Barcelone potvrđeno je da su optužbe oborene i da će 22-godišnji igrač nastupiti u finalu.

"Sergio Busquets će moći da nastupi u finalu Lige prvaka", saopćeno je.

"UEFA je informirala Barcelonu da je odbacila žalbu iz Real Madrida", navodi se u saopćenju katalonskog kluba.

UEFA je također na svojoj veb stranici saopćila da je "odbacila žalbu Real Madrida za rasistički napad Sergia Busquetsa protiv Marcela u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka 27. aprila u Madridu, zbog nedostatka uvjerljivih dokaza".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.