Busquets: Moramo zaustaviti Sneijdera

Španci se pribojavaju holandskog playmakera

Busquets: Moramo zaustaviti Sneijdera

Edmir Škorić

U nedjelju navečer u finalu Svjetskog prvenstva sastat će se Holandija i Španija, a stoper Furije Sergio Busquets ističe kako on i saigrači moraju zaustaviti Wesleya Sneijdera, žele li doći do naslova svjetskog prvaka.

Wesley Sneijder jedan je od ponajboljih igrača Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi. Osim toga, Interov playmaker ima priliku sa Oranjama u nedjelju navečer doći do prvog naslova svjetskog prvaka.

"Sneijder je strašno dobar igrač i moramo ga zajedno kao tim zaustaviti, ne dati mu previše prostora ili vremena za razmišljanje, baš kao što smo to činili i sa Mesut Oezilom", kazao je Busquets, dodavši:

"Znamo kako je opasan i ako ga ne zaustavimo, može biti kobno, te bi nas mogao kazniti golovima. Ali, kao što sam već rekao, ranije smo zaustavljali dosta ključnih igrača na turniru i nadam se da ćemo isto uraditi i sa Sneijderom."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.