Busquets produžuje ugovor s Barcelonom
Foto: EPA

Busquets produžuje ugovor s Barcelonom

Edmir Škorić

Sergio Busquets će najvjerovatnije ostati u Barceloni. 

Busquets je posljednjih sezona jedan od glavnih kotačića u igri Barcelone i stoga katalonski klub želi da ga zadrži za još dugi niz godina.

Španski reprezentativac je, prema pisanju španskih medija, spreman da produži ugovor s Barcom, čiji su čelnici spremili uvjete koje će Busquets  sa zadovoljstvom prihvatiti.

Igrač je na meti Arsenala, Chelseaja i Manchester Cityja i stoga je bilo za očekivati da na Nou Campu krenu u razgovor s njim oko produženja ugovora.

Dvadesetšestogodišnjak je u Primeri ove sezone odigrao 19 utakmica (18 kao starter), te je postigao jedan gol uz jednu asistenciju. U Ligi prvaka je zaigrao četiri utakmice, a u Kupu Kralja jednu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti