Busquets: Volio bih igrati u Engleskoj

Fudbaler Barcelone

Busquets: Volio bih igrati u Engleskoj

Sergio Busquets u razgovoru za The Guardian priznao je da bi karijeru volio nastaviti u engleskom Premiershipu. 

Vezni fudbaler Barcelone umorio se nakon sedam godina igranja u istom klubu, te bi u nadolazećem prijelaznom roku želio promijeniti sredinu.

"Divim se engleskoj ligi zbog kvalitete i stila nogometa. Možda sam se i umorio nakon sedam godina igranja u istom klubu, istim stilom, a nogomet je tamo puno drukčiji. Stadioni su krcati, tereni odlični, mediji i navijači drukčiji, općenito nogometna kultura je drukčija. Volio bih okusiti to jednog dana. No ne mogu reći da ću igrati tamo jer se stvari mijenjaju i volio bih ostati u Barceloni, ali isto tako bih volio jednog dana tamo igrati", kazao je Busquets.

Busquets se tokom razgovora osvrnuo i na Manchester City, s kojim će Barcelona odmjeriti snage u osmini finala Lige prvaka. 

"Izvukli smo teškog protivnika, ali oni ti bar dopuste da igraš, možeš se nadigravati. Kreativni su i opasni, a David Silva im je po meni glavni igrač, međutim, opasni su i Agüero, Navas, Yaya Toure."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije