Busquets: Želimo u čast Roquea osvojiti Euro

Busquets: Želimo u čast Roquea osvojiti Euro

Edmir Škorić

Španjolski igrač vezno reda Sergio Busquets nada se da će njegova reprezentacija osvojiti Euro u čast preminulog 23-godišnjeg bivšeg Betisovog nogometaša Mikija Roquea.

Roqueu je u martu 2011. godine dijagnosticiran rak, a manje od dva mjeseca nakon toga operiran je kako bi se uklonio tumor na zdjelici. Međutim, bolelst se vratila i Roqueovo srce je 24. juna prestalo kucati. 

 

Sa 15 godina ga je Rafa Benitez doveo u Liverpoolovu omladinsku školu, potom je dvije sezone proveo na posudbama, a 2009. godine doveo ga je Betis. Zanimljivo, karijeru je počeo u malom katalonskom klubu Lleidi, gdje je svlačionicu dijelio sa Busquetsom.

 

"Nakon što sam čuo tragičnu vijest o smrti suigrača, htio sam dati svoju podršku i snagu njegovoj obitelji i prijateljima. 

 

"Veliki čovjek je nestao, veliki sportista, primjer svima, veliki suigrač,s kojim sam dijelio mnoge trenutke koje nikad neću zaboraviti...", kazao je Busquets, dodavši:

 

"Svjesni smo koliko je život nepravedan, no sada imamo samo jednu želju, da učinimo sve kako  bi osvojili Euro i posvetili ga k njemu".

 

Španjolska u polufinalu u srijedu igra s Portugalom, a ako prođe u finale, tamo čeka Njemačku ili Italiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.