Butland: Želim biti jaka konkurencija Begoviću

Mladi golman želi jedinicu

Butland: Želim biti jaka konkurencija Begoviću

Midhat Šljivak

Novi golman Stoke Cityja, Jack Butland, izjavio je za engleske medije kako u sezoni koja je pred nama želi biti jaka konkurencija prvom golmanu tima i bh. reprezentativcu Asmiru Begoviću.

Butland je u klub doveden kao eventualna zamjena, ukoliko Asmir Begović napusti klub, a Asmirovim ostankom, Butland će se sa danskim golmanom Thomasom Sorensenom boriti za mjesto u prvom timu.

Iako bi ovaj 20-godišnji golman mogao na posudbu, on je spreman i da ostane u Stokeu, a istakao je kako želi biti jaka konkurencija Begoviću.

"Naravno da nisam očekivao da ću odmah biti prvi golman kada sam potpisivao ugovor. Znam da moram impresirati menadžera, tek mi je 20 godina i imamjoš mnogo da učim. Međutim, svakako da želim biti jaka konkurencija Asmiru Begoviću i potrudiću se da bude tako. Želim da budem prvi golman tima", rekao je mladi Butland.

Butland je postao najmlađi golman koji je nastupio za reprezentaciju Engleske i to sa 19 godina i 158 dana, a nastupio je u mečus a Italijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti