Butragueno: Barceloni pripada uloga favorita

Direktor Real Madrida

Butragueno: Barceloni pripada uloga favorita

Edmir Škorić

Real je od ovog vikenda lider Primere, a sada ih čeka težak izazov na Nou Campu. Ipak, direktor kraljevskog kluba Emilio Butragueno ulogu favorita dodjeluje Barceloni.

Minimalna pobjeda nad Racing Santanderom (1:0) u subotu bila je dovoljna Real Madridu za liderstvo nakon 13 odigranih kola u španskoj Primeri, budući da je Barcelona tek remizirala kod Athletic Bilbaa (1:1).

Pravi ispit čeka i jedne i druge već nadolazećeg vikenda. Naime, domaćin  'El Clasica' bit će Nou Camp, što je po direktoru Reala Emilio Butraguenu velika prednost Barcelone.

"Dobro je za nas što smo lideri iako je tim u izgradnji, igramo sve bolje svaku utakmicu i Cristiano Ronaldo također bi se mogao vraiti, što bi nam dalo veliku snagu", kazao je Butragueno, a potom ulogu favorita predao Barceloni.

"Liderstvo nas ne čini favoritom. Barca igra kod kuće, oni će imati podršku svojih navijača. Bit će to teška utakmica za nas, ali svakako i za njih - prije svega jer će se igrati sa ogromnim vidom emocija."

Potom se direktor Reala zadržao na pitanju da li će Cristiano Ronaldo biti potpuno spreman do okršaja na Nou Campu.

"Ne znam hoće li to biti različita igra ukoliko ne bude igrao Ronaldo, jer su u pitanju dvije velike momčadi koje imaju vrhunske igrače, tako da ne vjerujem da postoji ovisnost o nekom pojedincu."

"Morat ćemo sačekati da vidimo kakvo je stanje kod Ronalda, zbog toga što nije igrao već nekoliko sedmica i moramo biti krajnje oprezni sa njim. Kad je u formi, Cristiano je odlučujući igrač", dodao je Butragueno.

No, prije 'El Clasica' čekaju ih susreti 5. kola Lige prvaka, pa će tako Barcelona večeras biti domaćin italijanskom Interu, dok Real sutra ugošćuje švicarski Zurich.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.