Butragueno: Higuain nije na prodaju

Argentinac ostaje u Madridu

Butragueno: Higuain nije na prodaju

Direktor Real Madrida, Emilio Butrageno demantovao je navode medija da bi Gonzalo Higuain ovog ljeta mogao promijeniti sredinu.

Prema nekim špekulacijama, Higuain je trebao preći u redove Manchester Citya u zamjenu za Sergia Aguera te 10 miliona eura. Međutim Butragueno je odbio ove navode te je istakao kako je Higuain jako bitan dio ekipe.

"Gonzalo je sjajan napadač i želimo da ostane u klubu. Stigao je kao jako mlad i smatramo ga veoma bitnom karikom u ekipi. Nikada nisam imao zamjerku na njegovo ponašanje", rekao je direktor Madriđana.

Butragueno je također naglasio da na Santiago Bernabeu još uvijek ne razmišljaju o pojačanjima za iduću sezonu.

"Prioritet su nam utakmice koje dolaze i ne želimo da igrači razmišljaju o bilo čemu drugome. Kada sezona završi, ljudi u klubu koji su zaduženi za to, raditi će na pojačavanju ekipe. Do tada mi ćemo ostati fokusirani isključivo na utakmice".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.