Butt: Jednostavno moramo početi pobjeđivati

Butt: Jednostavno moramo početi pobjeđivati

Golman Bayerna, Hans-Jorg Butt je napravio paralelu između sezone 2002/03 kada je nastupao za Leverkusen i ove sezone u dresu minhenskog kluba, te rekao kako je situacija dramatična i da moraju početi pobjeđivati.

Naime, 2002. godine Hans-Jorg Butt je sa Apotekarima završio na drugom mjestu Bundeslige, te bio finalista DFB Pokala i Lige prvaka. Međutim, odmah sljedeće sezone su jedva izbjegli ispadanje iz lige, a 36-godišnji golman je uporedio tu i ovu sezonu.

"Osim što smo bili u finalu Lige prvaka, imali smo dosta igrača na Svjetskom prvenstvu 2002. godine, a ti napori i uspjesi su sigurno odigrali ulogu tokom sljedeće sezone", prisjeća se Hans-Jorg Butt.

Bayern je prošle sezone osvojio Bundes ligu, bili su finalisti DFB Pokala koji su osvojili, te Lige prvaka gdje su izgubili od Intera, a na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi su imali čak 13 igrača. Mnogo je sličnosti sa sezonama koje je uporedio prvi golman minhenskog kluba.

"Situacija je vrlo dramatična i moramo početi pobjeđivati, jednostavno moramo. Moramo pronaći rješenja i to vrlo brzo", završio je bivši golman Oldenburga, Hamburga, Bayera Leverkusena i Benfice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.