Butt: Mogli smo postići i više golova

Nakon pobjede nad Juventusom

Butt: Mogli smo postići i više golova

Edmir Škorić

Bayern je sa 4:1 slavio pobjedu ali i prolaz u osminu finala nad torinskim Juventusom. Strijelac izjednačujućeg gola za Bavarce bio je iskusni golman Hans Jorg Butt koji je pogodio sa bijele tačke.

U intervjuu za bundesliga.de, Hans Jorg Butt je odgovorio na nekoliko pitanja, počevši od onoga što je prolazilo kroz njegov um dok je izvodio penal?

"Ništa, stvarno. U tim situacijama morate sve blokirati iz svog uma i usredotočiti se jedino na penal. Ne možete razmišljati što će se desiti ako postignete gol, prije nego li to i ne napravite."

Potom je Butt naglasio kako su tri njegova gola u Ligi prvaka u duelima s Juventusom puka slučajnost i da je najvažnije što se Bayern plasirao u osminu finala.

Iskusni čuvar mreže komentarisao je i sami tok utakmice.

"Kontrolirali smo utakmicu svih 90 minuta. Nesretno smo primili gol. Uz malo više sreće mogli smo napraviti čak i veću razliku. Svaki Bayernov igrač doprinijeo je ovom velikom uspjehu."

"Bez sumnje, Louis van Gaal je krivac za naše slavlje. Direktno u smislu postavljanja taktike. Pobjeda nad Juventuson dobar je znak za Bundesligu. Sada ćemo se usredotočiti na utakmicu s Bochumom, iako danas niko ne želi pričati o tome", završio je bivši Bayerov (Leverkusen) golman.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.