Buyuk posustaje, Genclerbirligi sve bolji

Fudbalsko prvenstvo Turske

Buyuk posustaje, Genclerbirligi sve bolji

Adnan Beganović

U 16. kolu Super lige Turske Buyuksehir naših Kenana Hasagića i Edina Višće remizirao je na domaćem terenu sa Sivassporom (1:1).

Iako su fudbaleri Buyuksehira u ovaj susre ušli kao favoriti nisu uspjeli na svoj konto upisati nova tri boda. Sivasspor je bolje otvorio susret i u 22. minuti preko Cernyja došao je do prednosti. Samo tri minuta kasnije Doka Madureira pogađa za kasnije će se ispostaviti konačnih 1:1.

Višća je na terenu proveo 78 minuta, dok je Hasagić branio cijeli susret.

Genclerbirligi, našeg Ermina Zeca, upisao je važnu pobjedu na gostovanju kod Manisaspora (1:0), kojom se probio na 5. mjesto prvenstvene tabele. Jedini pogodak na susretu postigao je Mununga u 60. minuti. Zec je na terenu proveo posljednjih šest minuta susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.