Buyuk slavio, Genclerbirligiju veliki bod

Turska Super liga

Buyuk slavio, Genclerbirligiju veliki bod

Adnan Beganović

Od četiri susreta 19. kola turske Super lige završena su tri, a klubovi naših reprezentativaca Kenana Hasagića i Ermina Zeca, Buyuksehirspor i Genclerbirligi, ostvarili su povoljne rezultate.

Hasagićev Buyuksehirspor je nakon serije loših rezultata danas savladao favorizirani Besiktas (2:1), a naš reprezentativni golman branio je svih 90 minuta. Strijelci za pobjedničku momčad bili su Vicinius i Alin, dok je pogodak za Besiktas postigao Simao.

Genclerbirligi, našeg Ermina Zeca, došao je do zlata vrijednog boda na gostovanju kod Gaziantepspora (1:1). Domaći su poveli u 38. minuti preko Adina, da bi Genclerbirligi golom Oztekina u 66. minuti došao do boda. Zec je igrao do 89. minute.

Manisaspor je rezultatom 3:1 slavila na gostovanju kod Ankaragucua. Strijelci za goste bili su Kahe i Guven (dva gola), dok je za domaće pogodio Akan.







NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.