Buyuksehir konačno slavio,Višća opet na klupi

Hasagić nije bio u konkurenciji

Buyuksehir konačno slavio,Višća opet na klupi

Adnan Beganović

U okviru 21. kola Turske Superlige danas su odigrana dva susreta, a do pobjeda su stigli Buyuksehirspor i Samsunspor.

Buyuksehirspor naših Kenana Hasagića i Edina Višće nakon osam susreta bez pobjede konačno je na svoj konto upisao tri boda. Istina, u pobjedi nad Manisasporom od 3:2 naši internacionalci nisu imali neki zapažen učinak. Hasagića nije bilo u zapisniku, dok Višća polako gubi mjesto u prvoj momčadi, pa je i današnji susret počeo na klupi za rezervne igrače, a u igru je ušao u 55. minuti, no ništa vrijedno pomena nije uspio napraviti.

Do 20 minute Buyuksehirspor je postigao tri gola. U 11. je Inanc načeo mrežu Manisaspora, u 16. Holmen udvostručuje prednost, da bi u 20 Madureira pogodio za ubjedljivih 3:0.

Međutim, gosti se nisu predavali pa u 33. minuti Erdogan iz jedanaesterca smanjuje na 3:1, da bi 17 minuta prije kraja Ozek pogodio za 3:2, no do kraja ipak nisu uspjeli doći do boda.

U drugom današnjem susretu Samsunspor je sa 2:0 savladao Orduspor, a oba gola za izabranike Vladimira Petkoviča postigao je Gekas. Prvi u 20., a drugi u 74. minuti.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.