Caballero stigao kao zamjena za Asenja

Malaga dovela novog golmana

Caballero stigao kao zamjena za Asenja

Edmir Škorić

Nedugo nakon što im se na duži vremenski period ozlijedio prvi golman Sergio Asenjo, čelnici španskog prvoligaša Malage pronašli su zamjenu.

Tako je golman iz drugoligaša Elchea, Willy Caballero, potpisao ugovor do jula 2013. godine. Još uvijek nije poznato koliko je Malaga platila za 29-godišnjeg čuvara mreže.

Asenjo je, podsjećamo, u januaru stigao na posudbu iz madridskog Atletica, ali je nedavno zadobio povredu zbog koje će pauzirati i do nekoliko mjeseci.

Caballero je inače bio član Elchea od 2004. godine, a osvojio je i Svjetsko prvenstvo sa U-20 reprezentacijom Argetine prije deset godina.

Malaga se poslije 22 prvenstvena kola nalazi na dnu Primere sa svega 18 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.