Cacau meta Hoffenheima

Konkurencija Ibiševiću?

Cacau meta Hoffenheima

E. Škorić

Hoffenheim se želi pojačati u nadolazećem ljetnom prelaznom roku, a njemački magazin Kicker ističe kako je na meti Stuttgartov napadač Cacau.

Ralf Rangnick, trener Hoffenheima, osjeća da njegov napad nije ubojit kao prošle sezone, kada su Vedad Ibišević, Demba Ba, Chinedu Obasi i društvo bili nezaustavljili. Ibišević je te sezone postigao 18 golova u prvom dijelu sezone, no onda je uslijedila nezgodna povreda, koja je ostavila dubok trag na igrama našeg napadača ove sezone.

Na meti Hoffenheima našao se Cacau, Nijemac brazilskih korijena koji se "probudio" u posljednje vrijeme, te je jedan od najboljih igrača Stuttgarta, koji briljira pod palicom trenera Christiana Grossa.

Milan, Sevilla i Valencia nadgledaju igre Cacaua, no očito je kako se on ne želi odreći Bundeslige. Osim Hoffenheima, u Njemačkoj je zanimanje za njim pokazalo još nekoliko bundesligaša, među kojima i Wolfsburg te Schalke.

Švabe svom golgeteru spremaju novi ugovor, budući da mu trenutni ističe u ljeto, no Cacau će sam odlučiti gdje nastaviti sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.