Cacau potopio Koeln

Njemačka Bundesliga

Cacau potopio Koeln

Teme:

Današnjim susretima nastavilo se 23. kolo njemačke Bundeslige, u kojima je najubjedljiviju pobjedu zabilježio Stuttgart.

Švabe su gostovale kod ekipe Koelna, koju su propisno "isprašili", zabilježivši pobjedu rezultatom 5:1. Cacau je u 13. minutu doveo Stuttgart u prednost od 1:0, da bi isti igrač u 33. minuti povisio na 2:0. Cacau je nakon samo 38 minuta igre ubilježio svoj hat-trick, a gosti su vodili sa 3:0.

U nastavku, Schorch je uspio smanjiti na 1:3, ali je pobjedu Stuttgarta zapečatio Pogrebnyak u 70. minutu igre, a konačnih 5:1 bilo je djelo ponovo Cacaua, koji je odigrao najbolju utakmicu u karijeri.

Ovo je za Stuttgart bila sjajna uvertira za predstojeći susret lige prvaka koji igraju sa Barcelonom.

Najtrofejniji njemačkli klub Bayern nije nastavio seriju pobjeda u ovom kolu. Bavarce je na svom terenu uspio zaustaviti Nurnberg, koji im je uzeo bod. Thomas Muller doveo je Bayern je u vodstov u 38. minuti, ali je veliki bod domaćoj ekipi osigurao Gundogan, golom u 54. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.