Caen lagan zalogaj za PSG
(Foto: EPA)

Prvaci krenuli pobjedom

Caen lagan zalogaj za PSG

M. Šljivak
Teme:

Golovima Neymara i Adriena Rabiota PSG je pobijedio Caen sa 3:0 na otvaranju sezone u Ligue 1.


Aktuelni prvak Francuske je u meč ušao bez Edinsona Cavanija i Kyliana Mbappea, ali i bez njih su Sveci lagano došli do trijumfa.

Poveli su već u 10. minuti meča. Neymar je sezonu otvorio golom za 1:0, da bi nakon nekoliko šansi u 35. minuti Adrien Rabiot pogodio za sigurnih 2:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, da bi u nastavku oba tima propustila nekoliko jako dobrih šansi. Caen je čak pogodio i stativu iz slobodnjaka, ali do kraja su domaći povećali prednost, a meč je zaključio Weah u 89. minuti za konačnih 3:0.

Tako je PSG lagano došao do prve pobjede u sezoni i trijumfom su započeli odbranu naslova prvaka.

Ligue 1, 1. kolo:

PSG - Caen 3:0

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti