CAF podržava Blattera

CAF podržava Blattera

Afrička nogometna konfederacija (CAF) saopćila je da je njen Izvršni komitet na sastanku u Kairu odlučio pružiti podršku Seppu Blatteru na izboru za predsjednika FIFA-e 1. juna u Zürichu. 

Švicarac je osigurao podršku četiriju od šest konfederacija koje čine vladajuću svjetsku nogometnu organizaciju, prenose agencije.

Nada se novom mandatu na čelu FIFA-e pobjedom protiv katarskog protivnika Mohameda bin Hammama. 

Bin Hammam se nadao podršci iz Afrike, u kojoj ima veze s mnogim ključnim zvaničnicima, ali jučerašnja odluka je znatno potkopala njegovu kampanju da postane prvi Azijac na čelu 107 godina stare organizacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.