Čajić debitovao za Teplice u Gambrinus ligi

Sa samo 18 godina

Čajić debitovao za Teplice u Gambrinus ligi

Sa samo 18 godina, Aldin Čajić je debitovao u češkoj Gambrinus ligi u nedjeljnom susretu između Teplica i Brna koji je završio rezultatom 1:2.

Gostima su bile dovoljne samo dvije minute da dođu u vodstvo, strijelac je bio Marek Strestik. Do kraja prvog poluvremena, tim kojeg sa klupe vodi Jiri Plisek, uspio je poravnati rezultat. U 39. minuti za 1:1 pogodio je igrač koji se nalazi na posudbi u Teplicama upravo iz Brna, David Kalivoda.

Prednost gostima u 54. minuti vratio je svojim golom napadač Libor Dosek. Od 76. minute Brno ostaje bez Tomasa Polacha koji je zaradio crveni karton. I sa igračem više domaćin nije uspio doći do povoljnijeg rezultata. Jedino značajno što se dogodilo u drugom poluvremenu je debi našeg igrača, 18-godišnjeg Aldina Čajića. Nekadašnji U-17 reprezentativac je odigrao posljednjih pet minuta ovog meča.

''Presretan sam zbog debija. Osjećao sam malu nervozu, ali to je prošlo brzo. Ovo mi je veliki motiv da nastavim što više raditi. Također, nedavno sam debitovao i u kupu gdje sam dobio veću minutažu. U toj utakmici sam odigrao 40 minuta'', kaže talentovani veznjak za SportSport.ba.

Ove sezone Čajić je u redove Teplica došao iz Sparte sa kojom mu je bio istekao ugovor. Klub iz Praga mu je nudio novi ugovor, no ovaj 18-godišnjak je to odbio.

''Razlog zbog kojeg sam otišao iz Sparte je zato što nisam više htio igrati za juniorsku ekipu, želio sam promijeniti sredinu i naći klub u kojem ću igrati za prvi tim. Mislim da su Teplice najbolje rješenje za mene'', kaže Aldin Čajić.

U Teplicama se nalazi još pet naših igrača, a to su Aidin Mahmutović, Admir Ljevaković, Alen Melunović, Muamer Gagula i Adi Mehremić.

''Lako mi se bilo snaći u Teplicama, jer tu ima još dosta naših igrača. Odlično se poznajemo i slažemo, kako na treninzima i na terenu, tako i van njega'', završio je bivši igrač Radnika iz Hadžića i Sparte iz Praga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti