Čajić: Gol mi je podigao samopouzdanje

Mladi veznjak pruža odlične partije na pripremama

Čajić: Gol mi je podigao samopouzdanje

Jučer su Teplice remizirale sa Liberecom 2:2 u okviru Tipsport Cupa, a svoj prvijenac postigao je Aldin Čajić. Mladi veznjak ističe kako mu je ovaj gol podigao samopouzdanje.

Teplice je u Vodstvo doveo još jedan bh. internacionalac, Alen Melunović u 13. minuti, ali je Liberec preokrenuo rezultat do kraja poluremena golovima Krivneka i Nezmara u 33., odnosno 45. minuti.

Jiri Plišek je u drugom poluvremenu uveo Čajića kojem je bilo dovoljno da na terenu provede samo četiri minute i postigne svoj prvi gol u dresu Teplica. Rezultat se do kraja susreta nije mijenjao, ostalo je 2:2.

"Bio je to lijep osjećaj, iako je riječ o prijateljskoj utakmici. Ovaj gol mi je podigao samopouzdanje. Svakako očekujem gol i u zvaničnoj utakmici ukoliko budem dobivao prostora za igru" rekao je Čajić za SportSport.ba, dodavši:

"Što se tiče priprema zadovoljan sam, bilo je naporno, ali sve se odvijalo po planu i mogu reći da sam već spreman za početak sezone, iako do početka ima još mjesec dana".

"Trenutno smo šestoplasirani i mislim da imamo dobre šanse za plasman u Evropu. To nam je svakako i cilj, pa vidjet ćemo kako će se stvari odvijati", dodao je za kraj razgovora 18-godišnji veznjak.

Po završetku polusezone u Češkoj, Čajić se zaputio u grad automobila gdje je proveo sedam dana na probi u Wolfsburgu. Vrlo je moguće da poslije Zvjezdana Misimovića i Edina Džeke u dresu Vukova opet gledamo jednog našeg igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti