Čajić i Ljevaković pogađali mrežu Sparte

Teplice - Sparta Prag 2:2

Čajić i Ljevaković pogađali mrežu Sparte

Edmir Škorić

U Teplicama je istoimeni domaćin ugostio prašku Spartu u posljednjem susretu 26. kola češke Gambrinus lige. Na kraju je završilo bez pobjednika (2:2).

Drugoplasirana Sparta u Teplicama je slovila za favorita, no gosti iz Praga na kraju su se spašavali poraza. Teplice dolazi u vodstvo u 33. minuti, kada je gostujućeg golmana Jana Blaeka matirao mladi bh. internacionalac Aldin Čajić. Podsjetimo da je riječ o nogometašu koji je zimus u Wolfsburgu odradio probni rad.

Drugi bh. internacionalac, nešto iskusniji Ajdin Mahmutović u 62. minuti pogađa za već sigurnih 2:0 u korist domaćih. Ipak, Sparta se pet minuta kasnije vratila u igru, kada je rezervista Toma Pekhart pogodio s bijele tačke. Nekoliko minuta prije kraja utakmice hrvatski internacionalac Andrej Kerić savladao je domaćeg čuvara mreže za konačnih 2:2.

Kerić je u igru ušao u 81. minuti, a da postigne vrijedan gol za Spartu trebalo mu je svega pet minuta. Osim Čajića i Mahmutovića, starter u redovima Teplica, kod trenera Jirži Plišeka, bio je i Admir Ljevaković.

Teplice ostaju na devetoj poziciji sa 36 bodova, dok je Sparta zaostatak za vodećom Viktorijom iz Plzena smanjila na četiri boda.

Češka Gambrinus liga, 26. kolo:

Teplice - Sparta Prag 2:2 (Čajić 33, Mahmutović 62/ Pekhart 67 - penal, Kerić 87)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti