Čajić: Očekujte prvijenac do kraja sezone
Bh. veznjak postaje jedan od glavnih igrača Teplica

Odlične partije bh. veznjaka

Čajić: Očekujte prvijenac do kraja sezone

Aldin Čajić, mladi veznjak Teplica, pruža odlične partije ove sezone. U jučerašnjoj utakmici protiv Slavije u Pragu upisao je i drugu asistenciju ove sezne, no nažalost njegov tim je poražen.

Čajić je pred početak ove sezone iz Sparte Prag došao u Teplice i u prvom dijelu sezone upisao osam nastupa. U ovoj polusezoni odigrao je sve tri utakmice po 90 i polako postaje jedan od glavnih igrača tima Jirija Plišeka. Prošle sedmice izabran je od strane novinara u tim kola češke Gambrinus lige.

"Bio sam veoma iznenađen kada sam prošle sedmice vidio da sam u timu kola. Evo sada uslijedila je i druga asistencija ove sezone, ostaje još samo da postignem prvijenac u zvaničnoj utakmici. Vjerujem da će se to desiti do kraja sezone. Zadovoljan sam dosadašnjim učinkom, jer uraditi sve ovo sa 18 godina nije mala stvar", rekao je Čajić za SportSport.ba.

Teplice su jučer u okviru 20. kola češke Gambrinus lige poražene od Slavije iz Praga sa visokih 4:1, a 18-godišnji veznjak ističe kako su povrede bile glavni uzrok lošem rezultatu.

"Imali smo dosta povrijeđenih igrača jučer i to je bio glavni uzrok porazu. Morali smo mijenjati skoro cijeli tim. Mislim da preko prvenstva više nemamo šanse da se plasiramo u Evropu, jedino bi to mogli uraditi preko kupa", rekao je mladi veznjak.

Praška Slavija će biti protivnik Teplica i u četvrtini finala češkog kupa. Čajić se nada da će njegov tim tu ostvariti dosta bolji rezultat od onog jučerašnjeg, rekavši:

"Iz jučerašnje utakmici izvukli smo dobru pouku. Upoznali smo bolje ekipu Slavije, tako da će nam biti lakše igrati protiv njih u kupu. Samtram da ih možemo proći i čak otići do kraja i tako ugledati Evopu naredne sezone".

Jedini pogodak za Teplice u jučerašnjoj utakmici postigao je Aidin Mahmutović, 24-godišnji napadač, kojem je to bio sedmi ligaški gol ove sezone. Asistenciju je upisao Čajić.

"Dobro mu ide u posljednje vrijeme i vidi se da je dosta napredovao. Ono što je najbitnije jeste da odlično sarađujemo na terenu", rekao je Čajić, osvrnuvši se i na Zorana Milutinovića koji se također upisao u listu strijelaca, postigao je četvrti gol za Slaviju u 89. minuti:

"Za Zorana iskreno nisam ranije čuo. Ušao je u posljednjih 10-ak minuta jučer i na osnovu onog koliko se moglo vidjeti, dobar je igrač. Postigao je zaista lijep pogodak".

Baš kada u našu reprezentaciju trebaju doći igrači poputu Čajića koji će zamijeniti Misimovića, Džeku, Pjanića... naš nogomet je na rubu propasti. Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine prijeti suspenzija.

"Još uvijek ništa nije gotovo, ali mislim da će nas suspendovati. To će mnogo loše uticati na naš nogomet. Čak mislim da bi se u slučaju suspenzije naši i grači manje cijenili i poštovali bilo gdje da dođu", dodao je za kraj razgovora veznjak tima sa Na Stinadlecha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.