Čajić: U naredna dva susreta želimo svih šest bodova

Čajić: U naredna dva susreta želimo svih šest bodova

Osim fudbalske A reprezentacije danas će se u hotelu Park u Vogošći okupiti i mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Selektor Vlado Jagodić za predstojeće utakmice protiv Mađarske i Austrije računa na 22 igrača, a među njima našlo se i ime veznog igrača čeških Teplica, Aldina Čajića.

„Sretan sam što sam ponovo tu. Atmosfera je u reprezentaciji uvijek na nivou. Pred nama su dva važna susreta iz kojih želimo osvojiti svih šest bodova. Ono što u svoje i ime ostalih reprezentativaca mogu obećati je bespoštedna borba, jer je državni dres za svakog igrača ipak nešto posebno,“ kaže Čajić.

Čajićev klub, Teplice trenutno je četvrtoplasirani tim češke Gambrinus lige sa četrnaest osvojenih bodova iz sedam utakmica. Osim njega u klubu su već dugi niz godina Admir Ljevaković i Ajdin Mahmutović trenutno najbolji strijelac lige sa šest postignutih golova. Čajić se i ne može baš pohvaliti dobrom minutažom, ali se nada da će uskoro dobijati više prilike za igranje.

„Na meni je da svojim radom izborim što bolji status. Aldin i Ajdin igraju dobro, posebno Mahmutović koji istinski briljira. Teplice su dobro otvorile novu sezonu. Želja nam je u pobjedničkom tonu nastaviti sezonu, nakon što smo se u prethodnoj borili za opstanak,“ dodao je Čajić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.