Čak devet igrača napustilo Arsenal

Istekli im ugovori

Čak devet igrača napustilo Arsenal

E. Čaušević

Pred Arsenalom ovog ljeta je mnogo posla posebno kada je riječ o igračkom kadru koji će prema svemu sudeći biti znatno drugačiji u odnosu na prošle sezone.

Londonski klub je nedavno za novog trenera izabrao Unai Emeryja koji je tako preuzeo kormilo Arsenala nakon 22 godine ere Arsena Wengera. Španski stručnjak je očito već počeo da se sprema za novu sezonu i odlučio je prekrižiti čak devet igrača.

Arsenal i Emery su odlučili koji igrači im nisu potrebni i nije im ponuđen novi ugovor. Među njima se nalazi i Jack Wilshere, ali ovaj veznjak još uvijek pregovara oko uslova novog ugovora. Igrači koji su napustili Topnike ovog ljeta su Marc Bola, Santi Cazorla, Alexander Crean, Aaron Eyoma, Ryan Huddard, Chiori Johnson, Hugo Keto, Per Mertesacker i Tafari Moore.

Nove ugovore i ostanak u londonskom klubu dobili su Tolaji Bola, Josh Dasilva, Vlad Dragomir, Yassin Fortune, Deyan Iliev i prema svemu sudeći Jack Wilshere koji bi trebao zvanično produžiti saradnju u narednim danima.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi