Calderon: Real uništava trenere i igrače
Ramon Calderon misli da je bio uspješan predsjednik

Primera Division

Calderon: Real uništava trenere i igrače

Prvi intervju Ramona Calderona nakon što je na kraju prošle sezone odstupio s klupe Real Madrida izazvao je veliku pažnju u Španiji. Calderon se u svom intervjuu datom listu Sport osvrnuo na svoj mandat, na sadašnjeg predsjednika Florentina Pereza, na igrače i trenere.

"Real Madrid ima sjajan tim i počeli su sezonu na jedan neobičan način", započeo je svoj intervju za list Sport bivši predsjednik madridskog kluba.

Calderon se na samom početku osvrnuo na prvi ovosezonski poraz Reala na Sanchez Pizjuanu protiv Seville.

"Ovo me boli, jer nakon izgubljene utakmice, uprkos dobre igre protiv jednog sjajnog tima, nakon pet pobjeda, u kojima su primili najmanje, a postigli najviše golova, nakon dvije pobjede u Ligi prvaka, oni već počinju da pričaju o novom treneru, ali to je simbol ovog kluba, oni uništavaju predsjednike, trenere i igrače".

Ramon Calderon je opisao kako mu je bilo teško raditi, a osvrnuo se i na rad sadašnjeg predsjednika u njegovom prvom mandatu.

"Veoma je teško raditi u Realu. Aktuelni predsjednik je morao otići nakon što u tri godine nisu osvojili ništa, a istu stvar sam morao učiniti i ja. Bilo je nemoguće izdržati taj pritisak, pritisak na moju djecu i suprugu, istrage, privatne detektive itd".

Calderon se osvrnuo i na svoje zasluge za dovođenje nekih igrača koji su danas u Realu, kao i na rezultate.

"Izgleda malo čudno da ignorirate dvije uzastpne titule, što se nije nikad desilo u prethodnu 21 godinu. Cristiana Ronalda ne vidim kao minu, ali moram istaći da je on igrač koji je došao u klub zahvaljujući ugovoru napravljenom mojom zaslugom prošlog ljeta. Kako god, on nije tu radi predsjednika, nego zgob kluba kao i svi ostali".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.