Calderon: Ronaldo je Realov već 6 mjeseci

Calderon: Ronaldo je Realov već 6 mjeseci

Bivši predsjednik madridskog Reala Ramon Calderon rekao je za britanski Sun da je još za svog mandata dogovorio transfer Ronalda iz Manchester Uniteda.

”Ronaldo je na dolazak u Madrid pristao prije šest mjeseci. Svo je ovo vrijeme zapravo zavaravao navijače Manchester Uniteda navodnom željom za ostankom. U Manchester Unitedu to su jako dobro znali”, rekao je Calderon pripisavši si sve zasluge za dovođenje Portugalca taman prije nego što se, osramoćen zbog varanja na godišnjoj skupštini kluba, povukao s predsjedničkog mjesta.

”Da, odradio sam posao prije odlaska iz Reala. Recimo da se radilo o džentlmenskom sporazumu. Obavezali smo se da nećemo dirati Ronalda do kraja sezone. Ferguson je želio da ostane jer mu je trebao do kraja sezone”.

Iz Manchester Uniteda i dalje poriču da su tokom sezone prodali Ronalda. Klupski glasnogovornik tvrdi da je posao zaključen tek u četvrtak, 11. juna. Iz Reala se zasad nisu oglasili.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.