Caliendo: Maicon je spreman ostati u Interu

Caliendo: Maicon je spreman ostati u Interu

Antonio Caliendo, menadžer Douglasa Maicona rekao je kako je njegov klijen spreman ostati u redovima europskog i talijanskog prvaka, Intera.

Odlaskom Josea Mourinha u Real Madrid spominjalo se da će i brazilski nogometni reprezentativac krenuti njegovim stopama. Međutim, kada je izgledalo da su se klubovi dogovorili oko odštete u visini 28 miliona eura, pregovori su zastali, a razlog je bila Maiconova godišnja plata.

Naime, sjajni desni bek je tražio platu od sedam miliona eura po sezoni, no u Madridu nisu htjeli ispuniti te njegove zahtjeve. Maiconov menadžer je rekao kako tih sedam miliona eura koje je Maicon tražio ne predstavljaju mnogo u odnosu da plate ostalih igrača Real Madrida.

''Ogorčen sam odnosom Reala prema nama. Ukoliko želite dovesti kvalitetnog igrača morate i podnijeti neke žrtve u njegovom ugovoru. Bit će još dešavanja ove sedmice, ali neki u ovoj igri igraju prljavo'', rekao je Antonio Caliendo, menadžer Douglasa Maicona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.