Campbell tužio Portsmouth

Campbell tužio Portsmouth

Sol Campbell se nakon povratka u Arsenal odlučio sudski obračunati sa svojim nekadašnjim klubom za koga sa sve više uspjeha i simpatija brani i naš Asmir Begović, Portsmouthom. Ekipi Avrama Granta ionako ne cvijetaju ruže jer suvereno drže fenjer engleske Premier lige, ali nije ni tajna da klub grca u finansijskim problemima.

Tako Campbell od kluba potražuje iznos od 1,7 miliona funti na ime raznih vrsta dugovanja koje imaju prema njemu te je angažovao i advokata koji užurbano radi na ovom slučaju. Pompeyi ne kriju kako je u na adresu njihovog kluba već stiglo i pismeno obavještenje od Campbellovog advokata o potraživanjima njegovog klijentima te pokrenutom procesu protiv kluba.

Uzme li se u obzir i to da izvršni direktor Portsmoutha Peter Storrie ovih dana također ima saslušanje na sudu zbog malverzacija oko transfera Amdy Fayea iz Auxerrea 2003.godine, jasno je da su pred timom sa južne obale vrlo teški dani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti