Cannavaro: Iniesta je zaslužio Zlatnu loptu

Cannavaro: Iniesta je zaslužio Zlatnu loptu

Kapiten šampionske generacije Italije iz 2006. Fabio Cannavaro kaže kako bi logično bilo da Andres Iniesta dobije Zlatnu loptu za najboljeg igrača godine.

"Iako su u konkurenciji 23 igrača milsim da nagrada mora pripasti nekom iz španske reprezentacije. To bi bilo logično, jer su osvojili SP, a to je u ovoj godini bilo najveće takmičenje", kaže Cannavaro.

"Ja bih nagradu dao Andresu Iniesti. Impresionirao je svojim igrama u Barceloni, a postigao je i pogodak koji je odlučio svjetskog prvaka", rekao je dobitnik nagrade za najboljeg evropskog i svjetskog igrača 2006. godine. Ta nagrada je ove godine objedinjena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije