Cannavaro objavio kraj igračke karijere

Nogomet mu je bio sve u životu

Cannavaro objavio kraj igračke karijere

Fabio Cannavaro, nekadašnji reprezentativac Italije, objavio je kraj igačke karijere zbog povrijeđenog koljena.

Cannavaro je posljednu sezonu igrao za Al Ahli iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Želio je nastaviti igrati, ali ljekari su ga upozirili da prekine karijeru.

Nekadašnji talijanski reprezentativac ima povrijeđeno koljeno i ljekari su mu rekli da ono ne bi moglo podnijeti napore još jedne sezone.

"Iznimno sam tužan. Nogomet mi je sve u životu", riječi su jedinog odbrambenog igrača kojeg je FIFA izabrala za nogometaša godine.

Cannavaro je tokom svoje karijere nastupao za Napoli, Parmu, Inter, Juventus, Real Madrid i Al Ahli, gdje bi sada trebao ostati raditi kao savjetnik.

Nastupio je na četiri Svjetska prvenstva, a osvojio je ono 2006. godine u Njemačkoj. Rekorder je po broj

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.