Cannavaro "pao" na doping testu

Ubod ose za sve kriv

Cannavaro "pao" na doping testu

Adnan Beganović

Odbrambeni fudbaler Juventusa i talijanske reprezentacije, Fabio Cannavaro, „pao“ je na doping testu i prijeti mu izbivanje s fudbalskih terena.

Prema pisanju talijanskih medija, Juventus tvrdi da je za sve kriva njihova liječnička služba koja antidopinškoj komisiji talijanskog olimpijskoj odbora nije prijavila davanje lijeka protiv alergije.

Navoidno je Cannavara na treningu ubola osa, nakon čega mu je liječnički tim Juventusa dao lijek na bazi kortizona koji je na listi zabranjenih sredstava. Ovaj slučaj nije prijavljen, a kako je Cannavaro u međuvremenu bio testiran i naravno pozitivan na kortizon CONI je odlučio otvoriti istragu.

Talijanski mediji također navode da će Cannavaro biti ubrzo saslušan te da će o ishodu istrage ovisiti da li će moći igrati za Italiju u srijedu protiv Cipra u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.