Cannavaro se suočava sa optužbom za namještanje

Kapiten Napolija na saslušanju

Cannavaro se suočava sa optužbom za namještanje

Midhat Šljivak

Kapiten Napolija Paolo Cannavaro nalazi se pod istragom Fudbalskog saveza Italije zbog umješanosti u namještanje utakmica.

Canavaro se tereti za skrivanje činjenica u vezi sa namještanjem utakmice Sampdoria - Napoli u maju 2010. godine, jer je kapiten tima iz Napulja navodno znao da je utakmica namještena, a to nije prijavio.

Glavni optuženici za namještanje su bivši igrač Napolija Matteo Gianello, kao i trener u stručnom štabu Silvio Giusti, dok je pored Canavara na ispitivanje priveden i Gianluca Grava.

Također, Savez je ispitao i nekolicinu igrača za utakmicu Portogruaro - Crotone iz 2011. godine, koja je također pod sumnjom da je namještena. Uskoro bi trebale biti i saopštene kazne ukoliko se dokaže da su ovi susreti bili namješteni.

Podsjećamo da je trener Juventusa Antonio Conte kažnjen također zbog toga što nije prijavio slučaj namještanja utakmice dok je vodio ekipu Siene.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.