Cantona: Moj kung fu udarac bio je za sve prave navijače

19 godina od čuvenog incidenta

Cantona: Moj kung fu udarac bio je za sve prave navijače

Eric Cantona jedna je od najkontraverznijih ličnosti u historiji fudbala. Legendarni Francuz na današnji dan prije tačno 19 godina učestvovao je u čuvenom incidentu u kojemu je udario navijača Cristal Palacea. 

"Kada sam uradio to što sam uradio znao sam da sam napao najobičnijeg huligana. Takvi ljudi ne treba biti na utakmicama. Taj kung fu udarac bio je za sve prave navijače koji su, siguran sam htjeli isto uraditi, ali nisu smjeli. Nadam se da su oni bili sretni, i da su se osjećali slobodno nakon toga. To je bio fantastičan osjećaj za mene,“ izjavio je Cantona.

Jednom prilikom opisao je i koliko mu je teško palo kada je vidio sav bijes u očima Alexa Fergusona dok je išao ka tunelu i napuštao stadion, a u pozadini, vraćajući film, čuo nokautiranog huligana koji je vikao: "Ti francusko kopile, vrati se u Francusku".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.