Cantona želi klupu Manchestera

Nakon odlaska Alexa Fergusona

Cantona želi klupu Manchestera

Adnan Beganović

Nekadašnji ljubimac navijača Manchester Uniteda i jedan od najboljih fudbalera u istoriji ovog kluba, Eric Cantona, izrazio je želju da naslijedi Fergusona na klupi "crvenih vragova".

Cantona je igračku karijeru okončao je 1997. godine i poslije toga nije imao nikakve veze sa fudbalom, ali je u razgovoru za Canal + istakao kako ima osjećaj da bi bio veoma dobar trener.

U istom razgovoru osvrnuo se na trenersku karijeru Diega Maradone, navodeći da prije preuzimanja argentinske reprezentacije nije imao nikakvih trenerskih uspjeha, a sa Argentinom radi dobar posao.
Cantona je još naveo da treneri ne moraju biti toliki znalci, ali da bi trebali znati ostvariti komunikaciju sa igračima, a prema njegovim rijećima on ima sposobnost za to.
Cantona je svojim nastupima osvojio srca navijača Manchestera i sigurno je da bi ga voljeli i vidjeti na klupi svog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.