Capello na klupi Rusije debitovao remijem

Protiv Obale Slonovače

Capello na klupi Rusije debitovao remijem

A. Haznadarević

Italijanski stručnjak Fabio Capello, ubilježio je prvi službeni nastup u funkciji selektora reprezentacije Rusije.

Svoju eru na kormilu ruske reprezentacije Capello je otvorio susretom protiv reprezentacije Obale Slonovače, koji je završen rezultatom 1:1.

Susret odigran na stadionu moskovskog Lokomotiva u prvom periodu igre nije donio neka veća uzbuđenja, pa se na odmor otišlo sa nepopularnim rezultatom 0:0.

U drugo poluvrijeme domaća momčad je krenula dosta odlučnije, a već u desetom minutu nastavka vodstvo Capellovoj momčadi donosi, ko drugi do jedan od igrača koji su ostavili najbolji utisak na Evropskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj Alan Džagoev.

Vodstvo Rusije trajalo je do 77. minuta, kada na scenu stupa dvadesetčetverogodišnji napadač Saint-Etiennea i Bjelokošćanske reprezentacije Max Gradel, koji poravnava rezultat i postavlja, ispostavilo se, konačnih 1:1.

Treba istaći da je reprezentaciju Obale Slonovače na terenu od prve minute predvodio dojučerašnji napadač evropskog prvaka Chelseaja i današnji član kineske momčadi Shanghai Shenhua Didier Drogba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.