Capello se divi Tottijevoj "ljevici"
Veliki povratak velikog majstora...

Capello se divi Tottijevoj "ljevici"

Edmir Škorić

Bivši trener Rome i sadašnji selektor Engleske, Fabio Capello, pohvalio je rimsku legendu i ikonu Rome Francesco Tottija.

Legendarni kapiten Rome, Francesco Totti, navijačima je priredio nezaboravan povratak nakon uspješnog oporavka poslije operacije. Naime, 33-godišnjak je u susretu Rome i Barija postigao hat-trick i dokazao da je bio i ostao nogometna veličina.

Fabio Capello, nekadašnji trener Rimljana te selektor Gordog albiona, nije mogao a da ne pohvali Tottijevu 'ljevicu'.

"Samo Gigi Riva je mogao udariti loptu nogom kao što to radi Totti u Italiji. Ali, on je to uspijevao samo sa svojom lijevom nogom. Totti može koristiti obje noge i može udariti loptu na nekoliko načina. Takvi majstori mogu pucati deset puta na jednoj utakmici i od toga osam će ih ići ravno u gol, a pet njih će biti vrlo opasnih i lako se mogu pretvoriti u gol", kazao je Capello za Il Messaggero, te doda.

"Tottijeva kvaliteta je jedinstva i takva će ostati cijelog života".

Di Natale (Udinese) i Totti u vrhu su liste strijelaca Serije A sa po devet postignutih pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije