Capello u srijedu zvanično preuzima reprezentaciju Rusije

Najavljeno potpisivanje ugovora i press konferencija

Capello u srijedu zvanično preuzima reprezentaciju Rusije

A. Haznadarević

Italijanski nogometni strateg Fabio Capello u srijedu će i zvanično biti predstavljen kao novi selektor reprezentacije Rusije.

"Nakon što danas odgleda meč između CSKA i Rostova, Capello  će otići da vidi i utakmicu šampiona Zenita. U srijedu će potpisati ugovor i izaći pred novinare", rekao je predsjednik Nogometnog saveza Rusije Nikita Simonijan.

Iskusni italijanski trener na klupi Rusije zamenit će Holanđanina Dicka Advokaata koji je otišao nakon što je "zbornaja" na Evropskom prvenstvu ispala poslije prvog kruga, prenose mediji.

NS Rusije nije saopćio finansijske detalje Capellovog dvogodišnjeg ugovora, ali mediji navode da će Italijan zaraditi oko deset miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.