Capelo: Novac je kriv za sve

Capelo: Novac je kriv za sve

Adnan Beganović

Selektor engleske fudbalske reprezentacije Fabio Capello krivi novac za neodgovorno ponašanje igrača van fudbalskih terena.

Italijanski stručnjak ima problem dvojice sukobljenih fudbalera Johna Terryja i Waynea Bridgea, koji su u svađi zbog iste žene. Ashley Cole također je na naslovnicama tabloida zbog razvoda.

Capello je Terryju zbog vanbračne efere s Bridgeovom bivšom djevojkom oduzeo kapitensku traku, a fudbalere je pozvao na uzorno ponašanje uoči svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici.

"Oni moraju biti uzori djeci, svim engleskim navijačima. Zbog tog razloga moraju biti oprezni u svakom trenutku i žrtvovati neke stvari iz ličnog života. Svi su oni mladi igrači, bogati dečki koji su do novca došli prerano i to je problem. Tako je i u Italiji, Njemačkoj, Španiji... U svim zemljama gdje je fudbal tako važan, isti je problem", zaključio je Capello uoči prijateljske utakmice s Egiptom na Wembleyju.

"Navijači moraju razumjeti da privatni životi nekih igrača nisu bili tako dobri, ali da je na travnjaku stvar drugačija. Mi smo svi dio engleske reprezentacije, branimo iste boje i navijačka podrška važna nam je u svakom trenutku. Nadam se da će nam pomoći", dodao je Capello.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.