Trener Željezničara pred utakmicu sa Drinom

Čapljić: Možemo i moramo igrati mnogo bolje

Danas je u prostorijama FK Željezničar održana press konferencija, na kojoj se prisutnim obratio novi šef stručnog štaba Plavih sa Grbavice Vlado Čapljić.

Čapljić je na klupi najtrofejnijeg bh. kluba debitovao minimalnom pobjedom nad Olimpica, a istakao je da ne bi imao ništa protiv da se ponovi sličan scenario i u susretu protiv Drine.

"Rezultat održava trenere u klubovima. Željo treba i mora mnogo bolje nego što je bilo na Koševu protiv Olimpica. Smatram da velike ekipe moraju pobjeđivati i kada ne igraju na najvišem nivou. Željezničar igrom ne može lošije, a nadam se da ćemo u nedjelju protiv Drine pokazati mnogo više", rekao je Čapljić, koji je potom dodao:

"Po pitanju izostanaka, Zoran Kokot ima kartone a Dejan Uzelac se još nije priključio ekipi i trenira individualno. Moja je želja da ovu utakmicu odigramo na nivou na kojem možemo. Motiva nam ne smije manjkati ni protiv Drine, jer samo dobrim pristupom naš kvalitet može doći do izražaja. Ova utakmica neće biti nimalo laka i morat ćemo se dobro potruditi da dođemo do dobrog nrezultata. Naravno, volio bih da pobijedimo 10:0, ali neću biti nezadovoljan ni ako bude 1:0".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U BiH je slična situacija kao u Srbiji. Iz godine u godinu se dešava da mladi, kvalitetni igrači napuštaju ligu i odlaze u inostranstvo. Dolazimo u situaciju da se igrači samo rotiraju u klubovima, što je mač sa dvije oštrice. Nije isto igrati u Slaviji, Rudaru i Željezničaru. U većim klubovima je veći i pritisak, a nama je u svakoj utakmici imperativ pobjeda", izjavio je novi trener FK Željezničar.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.