Čapljić: Nema bunkera, igrat ćemo napadački

Trener Slavije ponovo na svojoj Grbavici

Čapljić: Nema bunkera, igrat ćemo napadački

Adnan Beganović

"Na Grbavicu se dolazimo nadigravati, odnosno pokušat ćemo igrati svoju igru. Da li će nam to Željezničar dopustiti ne znam, no sigurno se nećemo braniti", za SportSport.ba je istakao trener Slavije, Vlado Čapljić.

Derbi 5. kola Premijer lige u nedjelju će na Grbavici odigrati do sada dvije neporažene momčad, Željezničar i Slavija, koja je najprijatnije  iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva.

Izabranici Vlade Čapljića u četiri kola su osvojili 10 bodova, a sa dva teška gostovanja u Širokom Brijegu i Banja Luci vratili su se sa četiri boda.

Strateg Slavije, Vlado Čapljić, uoči derbija sa Željezničarem, najavljuje otvorenu igru.

"Meni je prije svega drago da je Slavija došla u situaciju da igra derbije, što znači da smo mnogo toga uradili. U nedjelju očekujem dobru i korektnu utakmicu, kao i veliki broj navijača na tribinama Grbavice jer mislim da su obje momčadi to zaslužile", za SportSport.ba je istakao Čapljić.

"Nemamo problema sa povredama, niti sa kartonima, tako da ćemo biti u najboljem sastavu. Imam još nekih manjih dilema, ali uglavnom se sastav zna. Dolazimo bez opterećenja, a takvi smo najopasniji. Nemamo šta kriti, želimo nastaviti pozitivan niz, a bod bi za nas bio veliki uspjeh. No, ukoliko želimo osvojiti bod moramo igrati na tri. Ukoliko bi se zatvorili sigurno bismo primili nekoliko pogodaka i zato ćemo igrati napadački od prvog sudijskog zvižduka", dodao je trener Slavije.

Čapljić respektuje momčad Željezničara, a smatra da je najveća prednost premijerligaša s Grbavice to što se ekipa nije mnogo mijenjala u odnosu na prošlu sezonu.

"Željezničar je veliko ime na ovim prostorima. Izabranici Amara Osima iz kola u kolo igraju sve bolje, a mislim da je njihova najveća prednost to što su već dugo zajedno. Željo ima jak kolektiv, ali isto tako i nekoliko pojedinaca koji u svakom momentu mogu odlučiti utakmicu", zaključi oje nejkadašnji fudbaler momčadi s Grbavice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.