Čapljić: Nema kukavičluka, otvoreno na Koševu

Iz Slavije najavljuju ofanzivu od prve minute

Čapljić: Nema kukavičluka, otvoreno na Koševu

Adnan Beganović

U 19. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na Koševu će snage odmjeriti Sarajevo i Slavija, koju s klupe predvodi nekadašnji fudbaler Željezničara Vlado Čapljić.

Čapljić je imao sjajan debi na klupi premijerligaša iz Lukavice. Naime, na Bilinom polju njegovi izabranici su savladali domaći Čelik, te su tako ostali u igri za opstanak u društvu najboljih.

"Pobjeda protiv Čelika mnogo nam znači. Igrači su dobili na samopozdanju i to može biti ključno u nastavku sezone. Međutim, pobjeda iz Zenice dobit će na značaju samo ukoliko nešto napravimo na Koševu, a uvjeren sam da možemo doći do pozitivnog rezultata", za SportSport.ba je rekao trener Slavije Vlado Čapljić.

"Idemo od utakmice do utakmice. Mi smo u takvoj situaciji. Svaka utakmica za nas je derbi, bez obzira s kim igramo. Bodovi su nam potrebni i ne smijemo kalkulisati", dodao je Čapljić.

Trener Slavije sa dosta uspjeha nosio je dres Željezničara, a kako sam kaže, u duelima sa gradskim rivalom bio je dosta uspješniji.

"U moje vrijeme imali smo više uspjeha od komšija, no to danas ništa ne znači. Igrat ćemo hrabro na Koševu, nemam šta kriti. Otvoreno od prve minute, ne pada mi na pamet zatvorit se i čekati da utakmica završi 0:0. Kao trener preferiram otvorenu, napadačkiu igru i tako će biti i na Koševu. Napad je najbolja odbrana", ističe Čapljić i dodaje:

"Gledao sam utakmicu Velež - Sarajevo i mogu vam reći da bordo momčad ima nekoliko dobrih pojedinaca. Meni lično su se svidjeli Husić i Sesar, te Tatomirović. Iskusniji su od nas, ali mi se ne plašimo. Ja sam uvjeren da će Slavija ostati u Premijer ligi. Ne bih ni dolazio da nisam optimista".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.