Čapljić: Žao mi je, ali život ide dalje

Razočaran medijskim istupima čelnika kluba

Čapljić: Žao mi je, ali život ide dalje

Adnan Beganović

Nekadašnji proslavljeni fudbaler Željezničara, Vlado Čapljić, sinoć je i definitivno napustio klupu Slavije. Naime, nakon zajedničke večere Čapljić  je upoznao igrače i čelnike kluba sa svojom odlukom, a za SportSport. ba ovaj uspješni stručnjak govori o razlozima zbog kojih  je odlučio Slaviji reći zbogom.

"Nakon utakmice sa Leotarom odlučio sam dići sidro, no igrači su izvršili pritisak na mene, pa sam odluku prolongirao. U par dana ništa se nije promijenilo, pa mislim da je došlo vrijeme za rastanak. Nisu samo finansije u pitanju, mnoge stvari su se skrivale. Tokom sezone su igrači imali namjeru i štrajkati, ali opet smo sve to zajedno riješavali i na kraju krajeva napravili smo sjajan rezultat. Možda smo mogli osvojiti još koji bod više, ali nemamo pravo biti nezadovoljni". istakao je Čapljić za SportSport.ba.

"Malo čovjeka bole stvari koje se iznose u medijima, a koje doista nemaju veze sa istinom. Spominju se nekavi ultimatumi. Ja nisam takav čovjek, a u krajnjem slučaju svojoj ženi i djeci ne mogu postaviti ultimatum, a kamoli klubu u kojem radim. No, nema veze. Život ide dalje, svako ko prati fudbal zna u kakvoj je situaciji bila Slavije prije godinu dana, a u kakvoj je danas. Nikad nisam prešao granicu trenerskog posla, odnosno nikad se nisam miješao u rad Uprave. Želio sam od Slavije napraviti evropsku momčad u svakom smislu. I ranije sam razmišljao o odlasku, ali uspio sam dogurati do kraja jesenjeg dijela sezone", dodao je sada već bivši trener Slavije.

Čapljić trenutno nema ništa u planu što se tiče trenerskog posla.

"Idem malo u Beograd kod porodice. Nisam dugo bio, a onda ćemo vidjeti šta i kako dalje. Žao mi je što se sve ovo desilo, radio sam sa karakternim igračima, imali smo dobru momčad, ali život je takav", zaključio je Čapljić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.