Čapljina bolja od Branitelja, Bosna i Vitez bez golova

U Čapljini sedam golova

Čapljina bolja od Branitelja, Bosna i Vitez bez golova

Adnan Beganović

U okviru 16. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine u hercegovačkom derbiju Čapljina je savladala Branitelj (4:3) dok je jesenji prvak Vitez uzeo bod na gostovanju kod Bosne u Visokom.

Ljepoticu 16. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine u Čapljini su odigrali domaća momčad i Branitelj. Gledaoci su mogli vidjeti mnogo lijepih poteza, te sedam golova, što je rijetkost u ovom rangu takmičenja.

Fudbaleri Čapljine sjajno su otvoorili susret i već do 15 minute imali su prednost od dva gola. U 7. minuti Jurčević je pogodio za 1:0, da bi u 15 Jeličić udvostručio prednost domaćih.

Međutim, to nije bilo sve jer veću 24. minuti danas raspoloženi Kukić pogađa za 3:0. Minut prije kraja poluvremena Dragičević je smanjio na 3:1, no u sudijskoj nadoknadi prvog dijela Kukić svojim drugim golom Čapljini ponovo vraća tri gola prednosti.

Na samom otvaranju drugog dijela, tačnije u 47. minuti Pinjuh pogađa za 4:2, a 12 minuta prije kraja susreta isti igrač zabija za, kasnije će se ispostaviti, konačnih 4:3.

Jesenji prvaci Prve lige Federacije BiH, fudbaleri Viteza, na otvaranju proljetnog dijela gostovali su u Visokom i kući su se vratili neporaženi. Nakon 90 minuta nije bilo golova.

Prva liga Federacije BiH, 16. kolo:
Bosna - Vitez 0:0
Čapljina - Branitelj 4:3 (Zdenko Jurčević 7', Dario Jeličić 15', Aldin Kukić 24', 45' / Saša Dragičević 44, Ante Pinjuh 47', 78')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.