Cardiff prvi put u finalu Carling Cupa
Veliki rezultat Cardiffa

Velšani stižu na Wembley

Cardiff prvi put u finalu Carling Cupa

M. Maksimović

Fudbaleri Cardiff Cityja su prvi put u svojoj istoriji izborili plasman u finale Carling Cup. Oni su na svom terenu u revanš susretu pobjedili Cristal Palace nakon izvođenja penala 3:1.

Gosti su iz Londona na Cardiff City Stadium stigli sa minimalnom prednošću iz prve utakmice, koja je na radost domaćih navijača vrlo brzo anulirana. Igrala se sedam minuta kada je Don Cowie centirao, a pred golom Cristal Palaca loše interveniše Anthony Gardner koji postiže autogol.

Gardner je tako u svega sedam minuta revanš susreta prošao put od junaka do tragičara s obzirom da je postigao gol i u prvoj utakmici, ali za pobjedu Cristal Palaca. U nastavku utakmice dosta uzbuđenja. Dvije dobre prilike pred golom gostiju ne koristi Miller, a opasno prijeti iz slobodnjaka u drugom dijelu Whittingham.

Gosti ostaju sa desetoricom u 78.minuti nakon isključenja Patricka McCarthya, ali se i dalje uspješno brane. U produžetku prvo Filip Kiss pogađa prečku, baš kao i Aron Gunnarsson u 120.minuti. Kako se rezultat nije promijenio, stiglu su penali.Na sceni je golman Cardiffa Tom Heaton koji brani tri penala, Jermaineu Easteru, Seanu Scannellu dok  je neprecizan bio
Jonathan Parr.

Cardiff će u finalu Carling Cupu igrati protiv boljeg iz utakmice Liverpool - Manchester City.
Reedsi imaju 1:0 iz prve utakmice i bliži su Wembleyu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti