Čari bjeloruske lige: Na jednom meču više penala nego golova

Slutsk bolji od Slavije Mozyr

Čari bjeloruske lige: Na jednom meču više penala nego golova

A. Čaušević

Bjeloruska liga je jedina aktivna u Evropi i ljubiteljima fudbala ne preostaje ništa drugo nego da "uživaju" u čarima koje nudi to takmičenje. 

Prvenstvo u Bjelorusiji je počelo ovog vikenda, a danas su snage odmjerili Slutsk i Slavia Mozyr. Susret na kojem je viđeno više penala nego golova. Bilo je 3:1 za domaće uz pet kaznenih udaraca.

Seriju penala otvorili su gosti. Igrala se 30. minuta kada je Chukley zabio s bijele tačke. Na odmor se otišlo pri rezultat 1:1, s penala je u 44. minuti zabio Takulov.

Takulov je u 59. minuti ponovo šutirao iz penala i nije bio precizan. Iz tog razloga treći penal za domaće je u 73. minuti izveo Serdyuk, promašio je i on, ali je odbijenu loptu uspio pospremiti u mrežu za 2:1.

Posljednji penal je dosuđen u 79. minuti. Odgovornost je ponovo preuzeo Serdyuk i uspješno je zabio za konačnih 3:1 i idealan start Slutska na startu nove sezone.

Inače, na utakmici je pokazano i sedam sedam žutih kartona, uz jedan crveni za goste kojeg je dobio Tymonyuk u 70. minuti.

Top Komentari

Aconcagua
Vidi terena...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti